info
Leuk dat u onze website bezoekt! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

U bent hier: Home / Artiesten / Henk Dissel

Henk Dissel

Als tweejarige jongen zingt Henk Dissel thuis al elke dag, iets wat hij zijn hele jeugd blijft doen. In 2004 heeft Henk zijn eerste grote optreden in een theater in Zeist. Drie jaar later ontmoet Henk in datzelfde theater tekstschrijver Emile Hartkamp. Henk wordt uitgenodigd om een nummer op te nemen. Met dit liedje, ‘De route van mijn leven’, overtuigt de jonge Zeistenaar de jury van de ‘Sterren.nl Academy’ van zijn zangtalent.

In het programma ‘Sterren.nl Academy’ weet Henk veel contacten te leggen in de artiestenwereld en ook mag hij een single op nemen bij Edwin van Hoevelaak. Het nummer ’10 seconden later’ wordt zeer goed ontvangen door het publiek. Als Henk in de finale van de ‘Sterren.nl Academy’ tweede wordt betekent dit echter niet het einde van zijn carrière. Integendeel. Henk gaat gewoon door en blijft vooruitgang boeken. In mei 2009 komt Henk met zijn nieuwe single ‘Ik wil jou’, geschreven door Kees Tel. Henk staat vervolgens op meerdere Mega Piraten Festijnen, hij treedt op bij de Rijnweek, doet veel aan radio- en televisiepromotie en hij wordt regelmatig geboekt.

Ook 2010 is voor Henk weer een mooi jaar. Met een nieuwe platenmaatschappij achter zich brengt hij twee nieuwe singles uit: ‘Vanavond’ en ‘Ik geloof nog steeds in jou’. Bij Sterren.nl wordt deze zelfs Paradeplaat. 2011 sloeg Henk definitief zijn muzikale pad in met de single ‘Denk je nog wel aan mij’. De single werd erg positief ontvangen, stond wekenlang in de Single Top 100 en de agenda van Henk begon langzaam vol te stromen. In het populaire Amsterdamse feestcafé ‘Jantjes Verjaardag’ krijgt Henk zijn eigen avonden.
 In april 2012 verschijnt de single 'Lange nacht', dat veel positieve reacties krijgt. In dat najaar komt de opvolger ‘Een bom’ uit en ook dit wordt een grote hit.

Ook 2013 begint voor Henk goed. Met als nieuw boekingskantoor Tribe Boekingen achter zich en een nieuwe swingende single ‘Dansen’ in April belooft dit opnieuw een spetterend jaar te worden voor Henk Dissel.